Zakopane PL: Morskie Oko – The easy way

Vandaag zouden we het rustig aan doen. Geen verassingen, gewoon iets leuks bekijken. Morskie Oko is geweldig om gewoon een stukje in de bergen te lopen. Alles is asfalt met hier een daar een klein stukje over een berg paadje. Voor een bergwandelaar eigenlijk erg saai, maar voor een familie met kleine kinderen geweldig.

IMG_20140629_122041

 

Na zo’n 25 minuten rijden van Zakopane onze auto op de parkeerplaats geparkeerd. 20 PLN voor de dag betaald. Daarna op de paardenkoets gewacht die ons naar boven zou brengen. Tenslotte zouden we het rusting aan doen. Met lopen dan, want de prijs was niet rustig aan. 100 PLN per persoon! Wouw. Maar ja, met de baby op de buik had het op zich wel gegaan, maar met de 2 voorgaande intensieve dagen leek ons dit niet zo’n goed idee. Dus maar ingestapt en de rit was best leuk. Zo’n 15 minuten voor Morskie Oko stopte de koets.
 

Uitgestapt en het laatste stuk gelopen. Langs dit stuk herkende ik de routes die ik eerder met Ariejan, Annemarie en Kees had gelopen. De groene route is een leuke route naar de 5 meren. Aan het einde van de groene route kan afgeslagen worden naar een zwarte route die wat pittiger is.

Bij Morskie Oko aangekomen hebben we erg van het uitzicht genieten. Ik zag me all richting Rysy gaan, maar dat zou een andere keer worden. Ook hoorde we helikopters aan en afvliegen. Op de top van Rysy zag het weer er erg dreigend uit en later bevestigde het nieuws dat er veel ongelukken op Rysy gebeurd waren. 
 
IMG_20140629_123903IMG_20140629_124020 
 
Na wat gegeten en gedronken te hebben zagen we letterlijk de bui al hangen en zijn per voet naar beneden gegaan. Met bijna alles asfalt was het een rustige loop op zich, maar Victoria had het wel gehad en was niet stil te krijgen. Tja, dat meisje heeft in een korte tijd best wel wat indrukken opgedaan. Karolina het stokje over genomen en haar het laatste stuk gedragen.
 
IMG_20140629_153624
 
En wie kwamen we daar tegen? Onze Tatra commandant. Karolina met de commandant gesproken en hij had inderdaad wat aan de eerde situatie gedaan. Robert en papa nog even een overstekend torretje bescherm en we waren weer op weg naar de auto, terug maar Zakopane.