Zakopane PL: Dolina Kościeliska – Victoria als aapje

IMG_20150630_115229Op Robert’s school tijdens een Festijn een baby-drager gekocht. Tja, die wil je dan ook gebruiken. De dag was mooi en we keken uit naar onze familie dag in Dolina Kościeliska.  De auto geparkeerd bij onze nieuwe parkeer-vrienden, Victoria in de baby-drager op m’n rug en starten maar.

 

 

Het idee was om het pad af te lopen naar Hala Ornak. Daar konden we dan de berg Ornak goed zien waar ik het met Robert wel eens over gehad had. Mooie berg, regen geen probleem, maar het moet niet waaien. Zo, dan lig je er zo af.

Bij de ingang een mooi plekje gevonden waar we vorig jaar ook een foto hadden genomen. Kunnen we goed vergelijken.

IMG_20150630_112540

Het aapje vond het op zich allemaal wel spannend. Ze begon net een beetje Nederlandse woordjes te brabbelen, dus natuurlijk even vastleggen. Ze is niet zo’n prater als Robert, maar ze keek haar ogen uit. En, sponst alles op. Kijk maar.

Even pauze in het midden van de vallei, aapje en Robert aan de waterkant gezet, en de andere kameel de bepakking afgedaan. Even evalueren want papa’s knie begon toch wel op te spelen. Hoe kan dat toch? Hoge berg geen probleem, maar een beetje keutelen met de familie schijnt toch een hele uitdaging te zijn.

IMG_20150630_122846

Stapje voor stapje toch verder. Eerste keer met de hele familie voorbij het midden en rechtsaf naar Hala Ornak. Wat een drukte was het daar zeg. Het was moeilijk om een plekje te vinden en zijn uiteindelijk zijn we dan ook op het gras beland.

IMG_20150630_140140

We hadden een kleedje mee dus Robert en Victoria konden droog zitten. Oscypki erbij en helemaal blij. We hadden een prachtig uitzicht over Ornak en het bloed ging al weer wat sneller stromen. “Komt echt een keer Robert….”

IMG_20150630_141747

Op de weg terug helaas toch veel last gehad van de knie en het bleek later een groter probleem te zijn dan aanvankelijk gedacht……