Zakopane PL: Dolina Kościeliska – Even bijkomen

IMG_20160712_092401Robert en ik werden best vermoeid wakker van de vorige dag lopen in Dolina Pięciu Stawów. Tweede dag Zakopane en we gingen met z’n allen naar Dolina Kościeliska. Even bijkomen. Het was nog mooi weer dus pakken wat je pakken kan. We wisten nu precies waar te parkeren en hoe de grote menigte te ontlopen.

 

Auto geparkeerd en Victoria in het karretje gedaan. Het begon goed. Er waren minder mensen dan de dag ervoor en het leek ook of de mensen meer verbonden waren met de natuur. Altijd een plus. Toerisme is tenslotte de grootste boosdoener van de natuur. Al gauw kwamen we rechts “szlak oscypkowy” tegen. Even smullen dus. Konden we niet overslaan.

IMG_20160712_093726

Robert ging even kijken bij het eerste water wat lekker verfrissend was. Victoria er met haar handen ook even ingehangen  😀 . Ze is gek op water (en op klimmen en klauteren…). Daarna de weg vervolgd. Het was niet zo makkelijk met een kinder-karretje de keien over, maar het “paardje” kreeg dan ook een lekkere krówka om gemotiveerd te worden. Achter het karretje kon ik ook mijn knie om de tuin leiden dat “ie” dacht dat ik altijd omhoog liep.

IMG_20160712_105431

Op de helft aan het beekje gezeten en met de blote voeten door het water gelopen. IJs- en ijskoud, maar errug lekker. Ikzelf heb mijn snor een beetje gedrukt om alle mensen maar te negeren. Het lijkt wel of ik een bepaalde allergie heb….

Na een paar donkere wolken te hebben gadegeslagen leek het ons een goed plan om terug te keren naar de ingang van het park. Natuurlijk konden we Victoria de hele weg horen roepen: “Papa kijk, mama pać, paardje”. Het blijft wonderlijk hoe kleine kinderen met talen omgaan.

IMG_20160712_102533