Zakopane PL: Sarnia Skała – Yeh, eindelijk een keer met mama

IMG_20160715_115642De hele week het weer in de gaten gehouden en er bleek vrijdag kans op nog een berg-dag. Niet echt zonnig, maar droog. Goed genoeg. Maar welke route zouden we kunnen doen? Het weer was niet echt stabiel, Robert was nog steeds best wel moe, er waren erg veel toeristen en Karolina was ook nog niet helemaal 100%. Beslissing tot de ochtend uitgesteld en met wat motiverende woorden zou Karolina met Robert Sarnia Skała proberen.

 

De tafel werd snel afgeruimd, Karolina snel omgekleed, en Robert en ik even snel de route doorgenomen. Robert op het hart gedrukt dat hij goed op mama zou letten en als het niet zou gaan gewoon terug te keren. ‘s Ochtend om ongeveer 9:30 Karolina en Robert bij Belvedère afgezet en met Victoria uitgezwaaid. Robert heeft zich al tijden erg verheugd om eens samen met mama naar Sarnia Skała te gaan en nu is die tijd aangebroken.

IMG_20160715_093641

Na het afzetten van de hikers zijn Victoria en ik naar Dolina Chochołowska gereden om daar een fiets te huren. Victoria was helemaal in haar element en wees naar elke koe, schaap, water, en berg. “Kijk daar!”, “en daar!”. Aan het “einde” van de route even de handjes in het koude water en daarna weer teruggekeerd.

IMG_20160715_113553IMG_20160715_110234

Terug naar de hikers. Mama had het de eerste 30 minuten wel wat moeilijk. Met pijn in de borst toch maar stapje voor stapje proberen. Het was best wel leuk zo met Robert. Robert vond het ook leuk en had de praat machine goed aangezet.

IMG_20160715_114052

Al snel bereikten Robert en Karolina de top en het aantal toeristen viel op zich best wel mee. Broodje gegeten, drankje gedronken en Giewont bewonderd, want die was nog goed zichtbaar.

IMG_20160715_121249

Nadat het begon te betrekken en de wolk zo laag hing dat Giewont niet meer te zien was besloten ze om terug te gaan. Niet naar de gele route terug, maar oost de zwarte route vervolgt richting Kalatówki. Om 14:30 opgehaald door papa bij Kuźnice en met een glimlach rond hun gezicht terug gereden naar het appartement. Moe…., maar voldaan.